happy.love.life

Ask me anything   opinion.talk.not stalker   happy.love.life   

i am good..but not an angel..i do sin..but i am not the devil..i am pretty..but not beautiful...i have friend..but i am not peacemaker...i am just a small girl in da big world trying to find someone to love

Birthday shout out to aunti ojaa! Happy birthday! May Allah bless you! Thank you for being there whenever I need you! Thank you for lending me your ears and Shoulder! I love youuuu!! Like a lotttt! Happy 23rd yo! And I can’t be there to celebrate with you againnn! Sobs

Birthday shout out to aunti ojaa! Happy birthday! May Allah bless you! Thank you for being there whenever I need you! Thank you for lending me your ears and Shoulder! I love youuuu!! Like a lotttt! Happy 23rd yo! And I can’t be there to celebrate with you againnn! Sobs

— 1 year ago with 2 notes
Deeper conversation between adik and simsimi..least she can do! T__T (Taken with Instagram)

Deeper conversation between adik and simsimi..least she can do! T__T (Taken with Instagram)

— 2 years ago

Rindu! Kata abah..anak-anak abah perlu kuat.. Dulu kalau rindu emak..boleh call..cakap dengan emak..sekarang kalau rindu..banyak sedekahkan Yaasin dan Al-fatihah dan doa kepada emak..jadi anak soleh solehah..ziarah pusara emak.. Emak.. InsyaAllah suatu hari nanti kita semua pasti bertemu di sana.. Semoga Emak tenang disana.. Ya Allah tempatkan emak bersama para soleh solihin..

— 2 years ago with 1 note
14/6/1955-7/6/2012

You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone
Gone so soon…

Emak.. I’m writing this to you..and to me..supaya Yana ingat emak setiap kali bukak ni..and boleh baca banyak-banyak kali…dah 43 hari emak pegi tinggalkan kami..macam sekejap je kan emak :’(

Alhamdulillah, kami semua senang hati tengok emak pergi dengan tenang.. Muka emak macam orang tido..senyum seolah-olah puas dan gembira dan bangga dengan abah dan anak-anak emak ni..tenang sangat.. MasyaAllah.. Emak x putus-putus sebut kalimah Allah dari pagi sampai saat2 akhir.. Kagum, cemburu.. Macammana Yana nanti saat dipanggilNya…mampu ke tak jadi sehebat emak :’(…

Alhamdulillah.. Allah makbulkan doa kami semua…supaya dapat bersama emak sampai saat-saat akhir emak..

Pertama kali Yana tgk lab report emak dari hospital.. Yana dah tahu emak punya penyakit.. Tapi sebab tak nak mak risau.. Yana cakap nanti kite discuss dgn doctor okey.. Masa emak masuk dengan abah tu.. Yana cuma mampu berdoa je.. Supaya report tu silap.. Tapi bila doctor sendiri panggil Yana and bgtau condition mak yang sebenar.. Yana sedih.. Tapi Yana tak nangis sebab Yana kena kuat so that emak akan jadi kuat.. Yana nampak emak tabah sangat saat doctor bgtau mak punya cancer dh last stage… Tapi setiap malam Yana menangis berdoa supaya emak sihat kembali macam dulu-dulu…

Alhamdulillah.. Allah bagi peluang untuk jaga emak sampai saat-saat akhir emak.. Yana bersyukur boleh jadi chef emak selama sebulan.. Allah bagi Yana peluang ni.. Alhamdulillah..

Pagi Khamis tu..sebenarnye mak ada procedure.. Doctor cakap colon mak dah tersumbat.. Sebab tu mak xboleh makan dan minum.. Sb nt mak vomit.. So bila doctor buat last check up.. Doctor cakap we have to cancelled this procedure since her heart beat and blood pressure is low..very low..and she will go anytime.. Doctor cakap emak boleh pergi bila-bila masa.. Abah nangis..anak-anak abah nangis.. Tapi abah pesan..jangan berhenti berdoa.. Emak dipindahkan ke CCU..sb doctor nak bagi oxygen since mak susah nak bernafas.. Kami tak berhenti berdoa.. Abah call Along angah cakap pasal emak so that dorg cari tiket dgn segera.. And semua sedara mara.. And doctor sendiri suruh kami prepare..if anything happen.. Doctor cakap kalau emak boleh lalui phase kritikal ni.. InsyaAllah esok emak survive.. Kalau tak.. We have to accept.. Yana ng kakak xhabis-habis bisik dekat telinga emak.. Emak kuat kan? Emak boleh kan? Emak cakap.. InsyaAllah emak kuat..emak boleh :’(..

Tapi kuasa Allah.. Tepat jam 8.50 pm.. Emak pergi buat selama-lamanya.. Ya Allah.. Kami belum kuat nak lalui hari-hari tanpa emak.. Macam mane adik-adik nanti?? Tapi itu janji Allah.. Setiap yang bernyawa pasti akan mati.. Kami redha

Emak..esok dah Ramadhan.. Hmmm Emak tengah buat ape ye kat sana? Mesti tak terkata seronok kan taman-taman Allah di sana? Yana pasti.. Emak mesti tengah bahagia kat sana.. Ya Allah..gandakan pahala seganda-gandanya untuk kesabaran emak kami.. Sungguh, sabarnya menghadapi ujianMu sangat tak terkata Ya Allah.. Tempatkannya bersama para solihin..amin.

Lupa nak tanya… Emak,mak vangga tak dengan kami??

For yes I’m sure..mak mesti bangga dengan kami kan.. Emak penah cakap.. Mak gembira tengok anak-anak mak.. Sangat rajin.. Mak seronok sangat :’(…

Kami pun bangga punya emak.. Bangga untuk semua.. Tunggu kami pulak sampai sana.. Nanti kita dah sebaya, jadi bestfriend okai pulak! Tak sabar nak jumpa emak.. Jumpa Rasullullah.. Allah Yang Maha Pengasih lagi Penyayang tu..

Jangan risau.. Yana, Abah, Along, Angah, Kakak dan Adik-adik akan kuat dan teruskan hidup dengan machonya..dan jumpa emak dan Allah suatu hari nanti.. Moga kami menjadi insan yang kuat dan sabar dengan ujian Allah.. Macam emak! ;)

Terima kasih Allah atas kesempatan ini.. Allah is with you emak..and right beside us too! Rindu emak T__T

Ps: emak mesti bangga kan punya suami sekuat dan sesabar abah.. Hari-hari abah pegi buat date dengan emak.. :) Emak sentiasa di hati kami..
Kami sayang emak..

Terima kasih Allah..

— 2 years ago
tersenyum-melihat-langit:

and.
i dont even know how to act to be happy.

tersenyum-melihat-langit:

and.

i dont even know how to act to be happy.

(Source: weheartit.com)

— 2 years ago with 29544 notes
tersenyum-melihat-langit:

Kerana dia peduli.Kerana dia sayang.Dia yang membenci,Tak akan menegur.Dia yang penting diri,Tak akan menegur.Kerana dia sayang,Dia tegur.Kerana dia peduli,Dia tegur.Walau sudah berkali-kali.Lembut dan berkias-kias sudah.Tegas dan jelas pun sudah.mulutnya sudah berbuih.air liurnya sudah kering.dan kau sudah muak,dan benci,tapi sayangnya,dia masih peduli.kerana itu dia msih menegur,tanpa jemu, tanpa henti.
Jangan hanya kerana nadanya berbeza,kau menuduh dia benci.kerana jika benar dia benci,dia tak akan ambil peduli.

tersenyum-melihat-langit:

Kerana dia peduli.
Kerana dia sayang.

Dia yang membenci,
Tak akan menegur.
Dia yang penting diri,
Tak akan menegur.

Kerana dia sayang,
Dia tegur.
Kerana dia peduli,
Dia tegur.
Walau sudah berkali-kali.
Lembut dan berkias-kias sudah.
Tegas dan jelas pun sudah.

mulutnya sudah berbuih.
air liurnya sudah kering.
dan kau sudah muak,
dan benci,
tapi sayangnya,
dia masih peduli.
kerana itu dia msih menegur,
tanpa jemu, tanpa henti.

Jangan hanya kerana nadanya berbeza,
kau menuduh dia benci.
kerana jika benar dia benci,
dia tak akan ambil peduli.

— 2 years ago with 147 notes
Ustazah Part 1!  (Taken with Instagram)

Ustazah Part 1! (Taken with Instagram)

— 2 years ago
Hilang tempat mengadu domba share cerita masalah takboleh call nangis2 lagi dah 😢 (Taken with Instagram)

Hilang tempat mengadu domba share cerita masalah takboleh call nangis2 lagi dah 😢 (Taken with Instagram)

— 2 years ago with 1 note
#tweegram  (Taken with instagram)

#tweegram (Taken with instagram)

— 2 years ago
#tweegram 
anarchy-rules:

it’s just the nature of being a human, but i’ll try my best, insyaAllah :)

anarchy-rules:

it’s just the nature of being a human, but i’ll try my best, insyaAllah :)

(Source: leilockheart, via tersenyum-melihat-langit)

— 2 years ago with 12181 notes